Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema – Televizyon (Türkçe) bölümü öğrencisi Çağrı İşbilir, Türkiye’nin ilk çevre temalı kısa film etkinliği olan 13. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivalinde "Han" isimli belgesel filmiyle Halk Jürisi 2.lik ödülünü kazandı.

Sinema Sanatçıları Ediz Hun, Engin Çağlar, Sinema Yazarı Burçak Evren, İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kural, Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Yıldız, Fotoğraf Sanatçısı Hilmi Nakipoğlu, Tarihçi-Yazar A. İlhan Gülek, Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Nurhan Çetinkaya ve Festival Kurucusu Vural Çavuşoğlu’nun seçici kurul olduğu festivale katılım oldukça yoğundu.

Eminönü'nde 17. yüzyılda yapılan Osmanlı Büyük Valide Hanının dününün ve bugününün mimari miras açısından öneminin anlatıldığı belgesel, önümüzdeki günlerde 8. Documentarist İstanbul Belgesel Günleri kapsamında yapılan yarışmaya da çağrıldı.

Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.