Beykent Üniversitesi-Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. İlkay KANIK Post-doktora çalışması sürdürdüğü Amerika Birleşik Devletleri’nde 17 aylık bir program içinde The New School ve New York Üniversitesi’nde, dört ülkenin (Amerika, İtalya, Hindistan ve Türkiye) yemek filmlerini karşılaştırmalı olarak incelediği çalışmasını bitirmiştir. Bu çalışmayı; Beykent Üniversitesi uzun dönemli izin ve TÜBİTAK burs vererek desteklemiştir. Post-doktora çalışmalarına ek olarak, Dr. Ilkay KANIK, New York Üniversitesi Tisch Center for Hospitality, Tourism, and Sports Management Bölümünden, Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında üç ayrı Sertifika ve Spor Yönetimi konusunda bir Sertifika almıştır.

2013-2014 Management of Food and Beverage Operations (CFBE®) Certificate, The American Hotel & Lodging Educational Institute (AHLEI) , New York,  USA

2013-2014 Advanced Restaurant Management Certificate, Department of Tisch Center for Hospitality, Tourism, and Sports Management, New York University, New York, USA

2013-2014 Restaurant Operations Certificate, Department of Tisch Center for Hospitality, Tourism, and Sports Management, New York University, New York USA

2013-2014 Sport Business Operations Certificate, Department of Tisch Center for Hospitality, Tourism, and Sports Management, New York University, NYC, USA