Bu yıl onuncusu düzenlenen Küresel İşletmecilik Araştırma Sempozyomu (Global Business Research Symposium) Küresel Büyümenin Önündeki Engeller teması ile, Beykent Üniversitesi ev sahipliğinde, St. John’s Üniversitesi, Southern New Hampshire Üniversitesi ve Katowice Ekonomi Üniversitesi işbirliğiyle 27-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında toplam 9 oturumda gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Karahan’ın açış konuşmasının hemen ardından kürsüye çıkan Sempozyum Direktörü Prof. Dr. Igor Tomic sempozyuma gösterilen yoğun ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür etti.

Küresel İşletmecilik Araştırma Sempozyomu, Don Pitti ve Igor Tomic’in önderliğinde gerçekleşen ilk oturumdan sonra, İzmir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Demirci’nin, “Dünyada Küresel Büyümenin Görünümü” başlıklı semineri ile devam etti.

Üniversitemiz doktora programı öğrencilerinin sempozyum için hazırladığı bildirilerden üç tanesi “En İyi Bildiri” ödülünü kazanmış olup, sempozyum bildiri kitabı ve St. John Üniversitesi Peter J. Tobin İşletme Okulu’nun çıkaracağı “Review of Business” dergisinde de yayınlanmaya hak kazandı.

Sempozyumun sonunda üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sudi Apak en iyi bildiri tartışmacısı ve Prof. Dr. Yıldız Y. Güzey ve Yrd. Doç. Dr. Hakan Bal, Don Pitti Üstün Hizmet Ödülüne layık görüldü.

* Sempozyum web sitesi: http://blogging.snhu.edu/jgbrs/